DAGBOEK

 

 

 

 

 

 

 

11 maart 2015 Moose is eindelijk loops! Superblij want wij hebben een fantastische reu op het oog voor onze Moose. Wij hebben gekozen voor Mika vanwege zijn fantastische karakter en zijn will to please voor zijn baasje Wim. Het is geen out-cross, maar een line-breed. Wij hebben ons op voorhand heel goed geinformeerd en zijn overtuigd van onze goede keuze!

23 maart 2015 voor de tweede keer bloed laten prikken bij Moose en de progesteron waarden gaan de goede kant uit! Dinsdag komt Mika!

24 maart 2015 Mika was best hevig en Moose vond hem leuk! Toch IVF laten doen want het ging de verkeerde kant uit.

25 maart 2015 Na een korte tijd Moose en Mika succesvol gekoppeld voor 20 minuten!!! Wij blij!!

21 april 2015 Goed nieuws! Op de echo gezien dat Moose drachtig is! 8 vruchtjes geteld! Wij kijken er naar uit!

18 mei 2015 Nu al om de vier dagen bloed laten prikken bij Moose om haar progesteron waarden goed te kunnen volgen, ze verloor namelijk wat vocht en wij hebben geen risico's genomen en haar goed opgevolgd!!! Elke keer als de resultaten van het labo 's avonds werden doorgebeld waren ze gezakt maar gelukkig nog net niet onrustwekkend... pffff!

19 mei 2015 op de radiografie foto, 6 schedeltjes en ruggegraatjes geteld, nu wordt het aftellen!

22 mei 2015 Moose verhuisde vandaag naar mijn ouders, waar ze haar pups zal krijgen, wij moeten beiden gaan werken en daar is ze in goede handen, er is steeds iemand thuis om voor haar en de pups te zorgen. Moose is daar graag, ze is daar opgegroeid als pup en voelt zich daar thuis. Als mijn vakantie begint in juli komen de pups en Moose terug bij ons wonen.

23 mei 2015 Telefoontje van mijn ouders. Moose is heel onrustig, nachtje in de zetel bij haar doorgebracht... Nestbak staat al een paar dagen klaar maar daar wil ze liever niet in liggen, dus... geen oog dichtgedaan. Temperatuur opgenomen en vastgesteld dat ze binnen de 24 u zal bevallen.

24 mei 2015 11u, Moose verliest vocht... Jan-Willem vlug naar mijn ouders...

12u03 eerst pup wordt geboren in een stuitligging, even moeten helpen maar het is gelukt! Een prachtig reutje en Moose zorgt er goed voor!

14u25 reutje nummer 2 wordt geboren en het is een kanjer!

15u10 vlot wordt het eerste teefje geboren, ze is schattig...

16u30 Weer een heel gezond beweeglijk teefje!

17u 20 Teefje nummer 3! Blij dat alle pups niet te donker zijn!

25 mei 2015... 12 uur later en nog steeds geen zesde puppy... Jan-Willem de hele nacht gewaakt bij Moose, geen teken dat er nog een pup komt... Bezoekje aan de dierenarts, op de echo is duidelijk te zien dat er nog een puppy is! Een spuitje van de dierenarts om de wee├źn op te wekken, terug naar huis, en... Terwijl Moose uit de auto springt wordt de laatste pup geboren, floep...7u45. Het is gelukkig een heel gezond reutje! Eindelijk rust voor ons en Moose!

Moose blijkt een fantastische moeder te zijn! Ze heeft melk genoeg en de pups zijn heel beweeglijk. Vandaag alle pups gewogen en het zijn stuk voor stuk stevige pups met een erg mooi gewicht. Trots op Moose! Wij houden jullie op de hoogte!

31 mei 2015 De pups groeien als kool! Ze zijn heel erg levendig en Moose zorgt er goed voor. Vanaf nu gaan we de pups nog om de paar dagen wegen, we willen ze goed blijven opvolgen, maar het wegen is een hele klus omdat de pups echt niet stil liggen in de weegschaal. Volgende week gaan de oogjes open als het goed is! We laten het weten!

2 juni 2015 Vandaag de pups weer eens gewogen en gezien dat het goed was! Ook nog de laatste foto's van week 1 toegevoegd, ze zijn heel mooi, bedankt Kirsten!

4 juni 2015 Vandaag zien we dat de oogjes van de meeste pups open zijn. Nu zien ze nog niks maar dat zal niet lang meer duren. Een paar pups proberen al recht te staan, nog even en ze maken hun eerste echte stapjes. Het wit van de vacht is al niet zo wit meer als bij de geboorte, je begint de spotjes al te zien. Ze groeien allemaal voorbeeldig! De eerste fotosessie van week 2 staat er op!

8 juni 2015 De laatste foto's van week 2 staan op de site. Kijk en geniet...

9 juni 2015 De pups zijn ontwormd zoals het moet volgens het boekje, maar niks te zien in de uitwerpselen, goed zo!

11 juni 2015 Alle pups lopen al wankel op hun pootjes, vertederend om te zien! Moose komt al eens meer uit de nestbak, maar bij de kleinste piep haast ze zich naar haar pups. Ze heeft nog steeds meer dan melk genoeg. De eerste foto's van week 3 staan op de site.

14 juni 2015 Alle toekomstige baasjes hebben kennisgemaakt met de pups, bedankt voor de mooie foto's en de leuke attenties!

15 juni 2015 Voor het eerst de pups geweekte brokjes laten eten en het was niet te geloven hoe goed ze dat al deden! Ook vandaag voor de eerste keer buiten in de puppyren gespeeld, uit de vertrouwde werpkist. Ze stappen nu ook al goed rond en beginnen te spelen met elkaar.

17 juni 2015 De pups eten nu al twee keer per dag geweekte brokjes aangelengd met milkadog melk, en dat gaat goed! Ze drinken ook nog steeds gulzig bij de mama.
Bij de pups zouden vanaf nu ook alle oortjes moeten open zijn, dat gaan we zeker testen!
Ook willen wij ze vanaf nu laten wennen aan nieuwe prikkels zoals andere honden (Diva, Ebby, Vivid en Faye), geluiden, andere omgeving (de tuin en in huis), kinderen... Wij willen graag fijne, stabiele en sociale hondjes!
Vandaag de pups gewogen en vastgesteld dat de keukenweegschaal echt te klein wordt!
Dus de gewichten zijn deze keer bij benadering... Volgende keer doen we het beslist anders.
De eerste foto's van week 4 plaats ik morgen op de site.

26 juni 2015 De pups zijn verhuisd naar ons thuis, ze kregen een ruime puppyren op het gras en daar genieten ze van! Ze spelen, eten en slapen dan allemaal samen in de grote hondenmand. 's Nachts slapen ze al in de bench, weliswaar met het deurtje open want een hele nacht proper, dat zijn ze nog lang niet!

27 juni 2015 Bijna alle toekomstige puppyeigenaars weten nu welke pup naar hen komt. Behalve Danny en Ilse, sorry!!! Wij twijfelen nog steeds tussen twee teefjes en hebben nog wat bedenktijd gevraagd... Het is dan ook super moeilijk om een keuze te maken want alle pups zijn levendig, speels en eten goed. Vandaag was het beslist knuffeldag voor de pups met al dat bezoek!

30 juni 2015 Vandaag de pups nog eens gewogen maar dan met een personenweegschaal die per 100 gram weegt, met de keukenweegschaal lukte dat echt niet meer! De puppyren hebben we nu nog groter gemaakt!

2 juli 2015 Alle keuzes zijn eindelijk gemaakt... dus alle pups hebben nu een naam. Teefje 2 gaan we Fever noemen en blijft bij ons. Omdat het super warm weer is slapen de pups overdag veel, in de avond echter worden ze wakker en spelen ze zo mooi met elkaar. Alle pups trekken al aan een trekspeeltje, en hun naam is puppy's!!!

7 juli 2015 De pups weer eens gewogen, wat worden ze groot! Elke pup heeft echt zijn eigen karakter en karaktertrekjes!

12 juli 2015 En toen waren ze nog met drie... Slava, Kai en Zuri vertrokken naar hun nieuwe thuis, allen krijgen ze een warm en liefdevol nest met veel andere vriendjes om mee te ravotten. Wij wensen de nieuwe baasjes heel veel succes met hun nieuwe huisgenoot!

17 juli 2015 En toen waren ze nog met twee... Zuri is vertrokken naar haar nieuwe thuis, wij weten dat ze rotverwend zal worden daar! Onze Fever mag nog meer dan een week spelen met haar grote broer Duke.

26 juli 2015 Wij zijn heel blij dat alle pups die reeds vertrokken zijn het goed maken, hartverwarmend om de vele foto's en filmpjes te zien op facebook... Alle pups zien elkaar nog af en toe, wat erg leuk is. We kunnen niet wachten om ze allemaal terug te zien, echt waar!!!

terug