DAGBOEK

 

 

 

 

 

 

 

 • zaterdag 11 april De kleine Fee is vertrokken naar Kortenaken waar ze gaat wonen bij Lesley en Sanne, hun border collie Samba krijgt er dus een speelkameraadje bij! Flinn blijft bij Erwan, Ylan, Veerle en Timothy wonen en zal later canicross lopen met Erwan.
 • zaterdag 4 april De pups zijn vandaag vertrokken naar het huis van Erwan waar Flinn blijft wonen, Fee en Flinn blijven daar nog een weekje samen en dan wordt Fee opgehaald door haar baasjes en gaat ze in Leuven wonen. Ik zal de pups zeker heel hard missen maar ik ga ze nog zoveel mogelijk bezoeken deze week samen met Faye.
 • donderdag 2 april De pups zijn vandaag mee geweest naar school, om te wennen aan de drukte, kinderen, applaus, de schoolbel,... de pups hadden de tijd van hun leven, ze huppelden rond op de speelplaats en wisten niet naar welk kind eerst om geaaid te worden, ze zijn beiden ontzettend vrij van karakter, echt leuk om te zien! Je kan de foto's van de pups op school bekijken bij week 7.
 • dinsdag 31 maart De pups zijn vandaag voor het eerst gevaccineerd door de dierenarts, dus weer een ritje met de auto, het was voor hen blijkbaar een hele belevenis want ze waren heel erg moe toen ze thuis kwamen!
 • maandag 30 maart Vandaag weer een ritje met de auto gemaakt naar mijn ouders, ze hebben voor het eerst een beetje leren lopen aan de leiband en dat ging goed!
 • zondag 29 maart Heel veel puppybezoek gehad vandaag, de pups waren echt heel erg moe, ze zijn echt heel sociaal en worden graag geknuffeld door iedereen. De foto's van week 6 staan op de site. Faye geniet echt nog steeds van haar pups.
 • zaterdag 28 maart De pups hebben vandaag buiten kennis gemaakt met geluid van de drum van Erwan, het was even wennen maar het ging goed! Ze vinden het fantastisch om buiten te spelen in het gras, ze lopen achter de andere honden aan en spelen heel veel met elkaar, ze ontdekken de hele tuin en konden ook al even wennen aan regen.
 • zaterdag 22 maart De puppy's zijn alweer 5 weken oud, wat gaat het snel! Ze gaan elke dag in de tuin spelen en genieten van het vele bezoek, de foto's van week 5 spreken voor zich... Al is het niet gemakkelijk meer om mooie foto's te maken!
 • woensdag 18 maart De puppy's zijn verhuisd naar mijn huis, alles stond klaar : een ruime puppyren met speeltjes, een mand en een bench. Dus hun eerste autoritje zit er al op en ze maken het fantastisch goed in hun nieuwe onderkomen, ze slapen in de bench en amuseren zich in hun nieuwe omgeving, het liefst rennen ze door het huis.
 • zaterdag en zondag 14 en 15 maart Wytakuh, de vader van de pups is samen met zijn baasje een weekendje komen logeren. Het was heerlijk, we hebben gewandeld aan zee en de pups bezocht die nog steeds bij mijn ouders zijn. Deze keer dus meer foto's van de ouders van de pups dan van de pups zelf! De foto's van week 4 staan op de site.
 • dinsdag 10 maart De pups zijn voor de eerste keer ontwormd vandaag. Zonder veel moeite konden we het goedje met een spuitje in hun muil geven.
 • zaterdag 7 maart De pups zijn zoveel veranderd deze week! Ze beginnen echt met elkaar te spelen en het lukt hen steeds beter om rond te lopen. Ze houden van knuffelen en ze zijn goed bijgekomen in gewicht. De mooiste foto's van week 3 staan op de site.
 • donderdag 5 maart De pups beginnen al aardig te lopen, al is het soms nog wat wankel, voorzichtig zouden ze wel al eens beginnen spelen, schattig om te zien. Wat niet meer lukt is hen wegen in de weegschaal... Dus vanaf nu gaan we hen maar elke week eens wegen, ben benieuwd hoeveel ze aangekomen zijn! Faye zorgt nog steeds ontzettend goed voor haar kroost, hopelijk zaterdag weer een nieuwe fotosessie.
 • zaterdag 28 februari De puppy's zijn vandaag voor de eerste keer de nageltjes geknipt en dat was nodig! Echt lange nageltjes die waarschijnlijk geen deugd doen voor Faye, al merk je dat niet aan haar, maar zie je het wel op haar buik. Onze dikkertjes worden steeds leuker en doen het zoooo goed, op naar week 3!
 • donderdag 26 februari De oogjes van de pups zijn vanaf vandaag al een beetje open, nu zien ze nog helemaal niks, maar dat zal niet zo lang meer duren.
 • dinsdag 24 februari Vandaag weer mooie foto's gemaakt van de twee pups, de neusjes beginnen langzaam bruin te worden en ze ondernemen pogingen om op hun pootjes te staan, maar dat wil nog niet echt lukken... Saskia en Marcel van de Fjurdyhoeve zijn al op bezoek geweest om de kroost te bekijken en ze zagen dat het goed was... Ze hadden ook leuke knuffels meegebracht voor de pups. De eerste foto's van week 2 staan al op de site. Nu is het wachten tot de oogjes opengaan...
 • zaterdag 21 februari De pups zijn alweer een week oud, wat gaat dat snel, ze hebben ondertussen hun gewicht verdubbeld en maken het uitstekend. Vandaag toch even een kwartiertje getraind met Faye en met de bal gespeeld, ze vond het leuk en was heel enthousiast om te werken. Onmiddelijk toen ik stopte wilde ze wel heel snel terug naar haar kroost, ze kan ze echt niet lang missen die twee.
 • woensdag 18 februari De eerste foto's van week 1 heb ik al op de site geplaatst, ze zijn zo vertederend, prachtig om te zien hoe zorgzaam Faye is.
 • maandag 16 februari De puppy's en Faye maken het heel goed. Faye is heel zorgzaam en verliest de pups geen seconde uit het oog. Ze wil steeds bij ze zijn in de werpkist. De pups doen het ook goed wat betreft hun gewicht, ze worden dan ook elke dag gewogen om hen goed te kunnen opvolgen, je kan alles volgen op hun gewichtenschema.
 • zondag 15 februari Het eerste puppybezoek is al achter de rug, voor Erwan wilde Faye haar werpkist wel even uit, ze was blij toen ze hem zag en Erwan nog meer want het reutje wordt zijn hondje! Ik zelf wil nog even bedenktijd of ik het teefje ga houden. We hebben ons best gedaan om mooie foto's van de eerste dag te maken!
 • zaterdag 14 februari Nadat Faye heel erg rustig is geworden ben ik in de keuken bezig en als ik even ga kijken ligt daar de eerste pup! Ze is hem stevig aan het likken en hij is heel beweeglijk. Om 19 u 45 is dan eindelijk de eerste pup geboren... Het is een prachtig teefje van 423 gram, ze heeft een halve witte kop wat ik natuurlijk prachtig vind, doet me denken aan mijn fantastische Romy. Dan duurt het wachten wel heel erg lang want pas meer dan 4u later, iets voor middernacht zien we duidelijk dat Faye aan het persen is en niet veel later wordt er een reutje geboren van 366 gram. Het gezinnetje is compleet...
 • zaterdag 14 februari 17u Faye is deze middag heel onrustig geworden. Het hijgen houdt niet meer op en ze heeft haar werpkist een paar keer grondig herschikt. Eigenlijk best wel aandoenlijk om te zien. Het wachten duurt wel heel erg lang voor ons maar vooral voor Faye...
 • zaterdag 14 februari 9u Nog geen nieuws, deze nacht onrustige periodes afgewisseld met korte periodes van rust. Het enige dat anders is dan vorige nacht is dat ze behoorlijk wat nestdrang heeft, het dekentje in de nestbak sleurt ze van de ene hoek naar de andere en ze gaat steeds meer krabben. Deze morgen was ze heel erg rustig en ze had zelfs zin in een stukje brood bij het ontbijt.
 • vrijdag 13 februari 21u30 Nog steeds weinig verandering, benieuwd wat ons de nacht gaat brengen... Pas morgenochtend kan ik hier meer vertellen en hopelijk is dat heel goed nieuws!
 • vrijdag 13 februari 16u15 Nog niet heel veel verandering in Faye haar gedrag, het enige verschil is dat ze nu af en toe begint te hijgen en dan is het weer over, ze wil het liefst op de bank liggen en natuurlijk niet in haar nestbak...
 • vrijdag 13 februari 12u Faye is af en toe onrustig geweest deze nacht, maar het viel best mee. Ze had honger deze morgen en heeft dan ook smakelijk gegeten. Tot nu toe zie je wel dat ze niet goed weet wat er gebeurt, maar echt onrustig kan je het nog niet noemen. Ze likt steeds haar buik en wil af en toe naar buiten; deze fase kan nog heel lang duren...
 • donderdag 12 februari Faye haar temperatuur is deze avond gezakt naar 36,6. Deze nacht bij haar geslapen. Faye zou binnen de 24 u nu moeten bevallen al kan het ook nog veel langer duren. Spannend!
 • dinsdag 10 februari Ik ben er me van bewust dat er veel kans is op een keizersnede, dus de dierenarts is al verwittigd en stand-by dit weekend. Het is precies stil in huis zonder Faye, raar...
 • maandag 9 februari Faye heb ik naar mijn ouders gebracht omdat ze daar zal bevallen, ik moet namelijk werken en kan onmogelijk vrijaf nemen voor de bevalling, hoe erg ik dat ook vind! De nestbak staat klaar en Faye wordt bij mijn ouders in de watten gelegd, mijn ouders vinden het prachtig dat ze voor de pups van Faye mogen zorgen, ze hebben ook al enige ervaring.
 • zaterdag 2 februari Die morgen een afspraak om 10u bij de dierenarts van Saskia, ik hoop nog steeds op meer dan twee pups, dat is gewoon leuker. Heel spannend als het 5 minuten duurt om de röntgenfoto te ontwikkelen, maar het was heel snel duidelijk... Twee pups waarvan één pup wel al heel erg groot is! Ik vind het jammer voor al die mensen die graag een pup van Faye wilden.
 • vrijdag 30 januari Faye is in gewicht niks bijgekomen en in omtrek ook niet... Ze is ook nog heel actief en rent nog achter de frisbee aan alsof ze niet eens drachtig is, terwijl ze al bijna 8 weken is! Stilletjesaan begin je te denken aan een nestje van twee pups. Saskia raadt me aan om een röntgenfoto te laten maken dan is er geen twijfel meer en weet je ook wat je bij de bevalling kan verwachten...
 • maandag 26 januari Faye is nu 42 dagen drachtig en ze is drie kilo aangekomen in gewicht, in omtrek ook een drie cm, en ze heeft al een klein buikje. Weer duidelijk twee pups gezien op de echo, ik had er zo graag meer gezien. Het zou wel eens een klein nestje kunnen zijn. Ik mis de agiltytrainingen met Faye.
 • maandag 12 januari 2009 Het blijft spannend tot het laatste moment want of Faye drachtig is kan ik nog steeds niet met zekerheid zeggen... En ja! Op de echo zijn duidelijk twee vruchtzakjes te zien. Ik ben zo blij! Maar ik maak me geen zorgen. Bij de sheltie van mijn ouders hadden ze er drie gezien op de echo en het waren er maar liefst zeven!
 • dinsdag 16 december weer een geslaagde dekking met een koppeling van 24 minuten.
 • maandag 15 december Voor de 5de keer laten we bloed prikken, arme Faye, ze ondergaat het allemaal heel rustig. En dan eindelijk 8.7! Faye is klaar om gedekt te worden, dus dezelfde avond op weg naar Meer waar Wytakuh verblijft bij Saskia en Marcel. Eigenlijk ging alles best wel vlot al vond Faye het wel een beetje eng, ze waren 26 minuten gekoppeld, dus de eerste geslaagde dekking is achter de rug.
 • zaterdag 13 december Dag 17 van de loopsheid, waarde 3.44, Faye neemt haar tijd terwijl de meeste teven rond de 12de dag dekrijp zijn.
 • vrijdag 12 december Hopelijk zijn de progesteron waarden nu in de buurt van de 10, maar neen, het is nog maar 3.24, bij sommige teven kan het heel snel gaan eens de waarden beginnen met stijgen dus de volgende dag gaan we weer bloed prikken.
 • maandag 8 december Faye is nu 12 dagen loops, veel teven zijn dan dekrijp, dus weer bloed laten prikken. Waarde is nu 0.92, gezakt dus en nog heel ver van de 10!
 • weekend van 6 & 7 december Een heerlijk weekend en wel het vermelden waard dat Faye elke andere hond brobeerde te versieren, al waren het teefjes het maakte niks uit, heel grappig!
 • vrijdag 5 december 2008 Faye is 9 dagen loops en omdat ik op weekend vertrek naar de Ardennen wil ik toch al Faye haar bloed laten prikken om zeker te weten of ze dit weekend niet moet gedekt worden, het is nog vroeg maar je weet nooit... Faye stond die dag op 1.04, gelukkig maar, we kunnen op weekend!
 • donderdag 27 november 2008 Faye is een maand en half eerder loops geworden dan verwacht! Faye is anders altijd zo regelmatig, netjes om de 6 maanden. Ik had nog niet eens beslist welke reu ik zou kiezen, had een paar leuke reutjes op het oog. Het toeval wil nu dat Saskia, de fokster van Faye me een paar dagen eerder had gemaild dat Wytakuh die bij zijn baasje in Drenthe woont, bij haar zou komen logeren om Dara, de zus van Faye te dekken. Dus de keuze was vlug gemaakt want de pups die uit een eerdere combinatie van Dara en Wytakuh werden geboren vond ik super. Wytakuh mocht van Pamela en van Saskia en Marcel langer uit logeren om ook Faye te dekken!
terug