Foto's
klik op de foto om het album te bekijken
Zomer 2020...Corona...TDM afgelast. Dus zochten we een alternatief om op reis te gaan. Weliswaar zo coronaproof mogelijk.. Voor het eerst hondencampings uitgeprobeerd. We vertrokken op 3 augustus. Eerste tussenstop Rocroi, prachtig om te wandelen! Dan een paar dagen Ligny-le-chatel, daar waren we vorige zomer ook al geweest en daar voelen we ons thuis. Op naar hondencamping Le grand larue. Zeer vriendelijke uitbaters en een zee van ruimte en rust, jammer genoeg weinig wandelmogelijkheden vanaf de camping. Via Lac de Saint Pardoux naar Oradour sur glane. Zeker een aanrader om te bezoeken! Hondencamping La Soupéze kon ons zeker bekoren! Wat een ruimte en prachtig om te wandelen. Zalig voor de honden want die mogen lekker een hele dag los op de hele camping. Op weg naar huis nog een paar stops gemaakt in Normandië. Vivid, Biba en May hebben zich weer voorbeeldig gedragen :)
In augustus 2019 nog eens Erkemederstrand geboekt. We boekten een midweek in een Marina Lodge, splinternieuwe verblijven. We waren dan ook aangenaam verrast. We hadden een prachtig zicht op het water en de haven. Samen met mijn moeder en mijn vriendin Noëlla genoten we van het verblijf met 5 honden (het maximum aantal toegelaten honden voor dit verblijf). Ik kan het alleen maar aanraden om daar eens met honden naar toe te gaan. Een prachtig hondenstrand en een kilometers lange dijk waar de honden naar hartelust mogen rennen. Elke dag genieten voor ons en voor de honden natuurlijk! Het weer zat mee en ook het gezelschap. Noëlla is een uitstekende fotografe en maakte prachtige foto's van alle honden. Bedankt Noëlla!
Trophée des Montagnes 2018, 9 dagen wedstrijd begin augustus met 10 wedstrijden. Het doel was al deze wedstrijden uitlopen en dat is Jan-Willem feilloos gelukt, dit is al een hele prestatie als je weet dat de Franse Alpen behoorlijke hoogtemeters tellen! Dit was dit jaar het enige doel en Jan-Willem eindigde bij de eerste helft. Faye die bijna 14 was die verbleef bij mijn ouders om daar zalig verwend te worden. Moose, Vivid, Fever en Biba gingen mee. Allen namen ze deel aan de wedstrijd en genoten van de vele wandelingen in de prachtige Alpen. Dit jaar waren de camperplaatsen onvergetelijk... gewoon plateau's superhoog in de bergen met een adembenemend uitzicht. Gezelling met vrienden. s'Morgens, s'avonds en in de nacht heel koud en overdag een weldadig zonnetje. De hondjes hebben echt genoten en daarvoor doen we het!!! Dit was beslist niet onze laatste deelname aan dit prachtig evenement. We'll be back!
De eerste week van juli vertrokken naar Frankrijk voor een trainingsweek door Brigitte van Gestel georganiseerd door Berry Visser (training en educatie La Charmille) in Saint Firmin sur Loire. Samen met mijn vriendin Noëlla en mijn moeder hadden we een prachtig huisje gehuurd ( Gîte Côté Puits) in la Caille in Chatillon sur Loire. De foto's spreken voor zich... zo vanuit onze omheinde tuin naar een grote vijver waar de hondjes naar hartelust konden afkoelen en zwemmen.
De fun week was ontzettend leerrijk en leuk, elke dag hadden we les van 10 tot 12 en van 2 tot 4u. Telkens kwam er iets anders aan bod, van doggydance,obedience, platform- en balanstraining tot TTouch. Ik heb heel veel geleerd met Biba.Wat een super werkhondje is ze toch! Maar vooral genoten van de trainingen, ons zalige huisje en het leuke gezelschap... Bedank Noëlla voor de prachtige foto's en de fotoshoot.

Voor het eerst deelgenomen aan Throphée Jura'chien in mei 2018. Het was een eind rijden naar het meer Lac le Vouglans maar het was het zeker waard! Een hele mooie streek en we hadden dan ook nog eens behoorlijk geluk met het weer.
De honden konden zich verfrissen en uitleven in het prachtige meer. Het was een vierdaagse wedstrijd met zeer mooi parcours. Heuvelachtig met heel veel mooie vergezichten en leuke bospaadjes. Jan-Willem heeft deze gelopen met Fever.
Deze keer geen bikejöring of step omdat we niet wisten wat we mochten verwachten en het was een goeie looptraining voor hem. Hij is vast van plan om nog eens deel te nemen maar dan zeker ook met de bike. We hebben er een korte maar leuke vakantie van gemaakt. Zeker voor herhaling vatbaar!

h Dit jaar eerst even een familievakantie in het zuiden van Frankrijk op vijfsterrencamping le Brasilia in Canet-en-Roussillon. Enkel Vivid was mee, deze camping is zeker een aanrader met honden, heel mooi uitlaatveld en hondenstrand. En dan toch nog een weekje vakantie met onze border collies. Zalig om terug te zijn op het domein van Easterwood vakantiewoningen! Biba voor het eerst op reis. Op de auto van Easterwood staat de foto van al onze honden toen we 11 jaar geleden daar te gast waren. Jammer genoeg leven niet alle honden meer van op die foto van toen... En dat doet je wel wat! Maar Faye mocht poseren naast de auto, zij is inmiddels 13 en vindt het telkens fantastisch leuk om daar te zijn! Ook Diva was mee, de sheltie van mijn moeder, zij is beste maatjes met de borders en heeft dan ook heel veel gespeeld en gerend met Biba. Dit jaar was mijn vriendin die prachtige foto's kan maken niet mee, te zien aan de foto's...
In 2014 geen vakantie met de honden voor ons omdat we op huwelijksreis geweest zijn. Een luxe all-in hotel was ook eens zalig. En in 2015 jammer genoeg ook niet vanwege het nestje van Moose en onze Fever die nog niet oud genoeg was om mee te nemen naar het buitenland... Maar in 2016 met alle vier onze honden op reis! Het werd een combinatie van Trophée Des Montagnes en een zalig weekje op Camping Municipal de Justin in Die. De TDM deze keer gelopen zonder grote verwachtingen maar voor het plezier. Onze Greysthers en Vivid hebben goed gewerkt op de wedstrijden in de Franse Alpen. Maar vooral hebben ze zich voorbeeldig gedragen op de camping. Het was dan ook een superleuke camping waar we zonder probleem met 4 honden terecht konden. Op de infofolder stond 'de rivier is er voor de mensen en de honden..!' Deze camping bezoeken we zeker nog eens.
Voor het vierde jaar op rij Frankrijk als vakantiebestemming gekozen in combinatie met Trophée des Montagnes in de Alpen. Eerst een weekje genoten van het 'campinglife' niet zo heel ver van Lyon. En dan op weg naar Oz en Oisans, het eerste skistation voor het begin van deze 9 daagse canicrosswedstrijd. In het begin een beetje pech gehad met Moose die wat last had van haar darmen en dit heeft Jan-Willem niet meer goed kunnen maken in het classement, heel erg jammer want bij de eerste 50 eindigen zoals gehoopt hebben ze niet kunnen waarmaken ons superduo. Na die uitputtende en zware crossen nog even genoten van een weekje Frankrijk, met als aanrader Dole, een prachtige gezellige stad. Nog even in het naar huis komen een bezoekje aan La Roche in onze Ardennen. Volgend jaar geen TDM voor ons, wij hebben andere leuke plannen...
Dit jaar weer gekozen om onze vakantie te combineren met Trophée des Montagnes in de Franse Alpen voor het derde jaar op rij. Het eerste jaar liep Jan-Willem deze negendaagse wedstrijd met Faye, het tweede jaar met Vivid en nu dit jaar met Moose. En het resultaat mocht er zijn, hij eindigde bij de eerste 50 deelnemers, wat een prestatie. Ook Arezina heeft het fantastisch gedaan. Zij werd in haar leeftijdscategorie 2de! Maar we genoten voor deze wedstrijd toch nog even van een weekje op camping Gervanne tussen Crest en Die. Wat een zalig weekje was dat, een plaatsje met onze mobilhome aan de oevers van de Drome waar de honden naar hartelust konden spelen in het water. En Moose en Vivid zijn echte waterratten. We hebben echt genoten van deze vakantie, het was geslaagd... Een mooie wedstrijd, een mooie camping en stralend weer, wat moet een mens nog meer hebben...
Jan-Willem had vorig jaar de smaak te pakken van Trophée des Montagnes in de Franse Alpen, dus besloten we dit jaar weer om in augustus deel te nemen aan dit evenement. Weer 9 dagen canicrossen, we wisten wat ons te wachten stond.Het werd de grote vuurdoop voor onze kleine Vivid, net een jaar oud en nog geen wedstrijdervaring weerhielden haar er niet van om fantastisch te lopen! De start en vooral dan de groepsstart verliep nog niet altijd even vlot, maar achteraf kunnen we nu wel zeggen dat ze daar geleerd heeft om canicross te lopen! Faye mocht met Arezina lopen, Moose nog echt een puppy op dat moment had meteen te maken met ontzettend veel indrukken wat alleen maar goed is op die jonge leeftijd. Na de wedstrijd nog een paar heerlijke dagen doorgebracht op een camping in Castellane, zalig... Dat was echt genieten van de zon, de rivier en lekker niks doen!
We planden in augustus 2010 een wel een heel actieve vakantie voor border collie Faye en Cane corso Ice. We besloten om voor het eerst deel te nemen aan Trophée des Montagnes...9 dagen canicross in de Franse Alpen! Trophée des Montagnes bestaat uit 11 etappes, varierend van 3,5 tot 9,5 kilometer verspreid over 9 dagen (van 7 tot 15 augustus 2010).We starten onze vakantie in augustus met eerst een paar dagen met onze caravan op een camping aan de voet van Alpe d'Huez. Daarna vertrokken naar het skidorp Oz en Oisans, de 1ste bestemming van ons 10 daags avontuur in de Alpen. We trokken van plaats naar plaats (Vaujany, Allemont, Villard Reculas en Auris). Stuk voor stuk prachtige locaties met loodzware parcours om te lopen voor Jan-Willem en Faye, ze liepen elke cross uit wat al een prestatie is! Nog meer foto's kan je vinden op www.canicrosskleit.be.
Augustus 2009 leenden we de mobilhome van onze vriend Jeroen en vertrokken naar Frankrijk, alleen onze Faye was mee. Romy logeerde bij een vriendin en Senna bij mijn ouders. We vertrokken richting Bretagne waar we het prachtig vonden in Arromanche, we trokken verder naar Mont St Michel want die wilden we wel eens bezoeken. We trokken verder landinwaarts naar de Dordogne waar we enkele dagen verbleven op een camping met vrienden. Een kleine leuke camping met een riviertje en een zwembad. Op weg naar huis hebben we Blois bezocht en besloten om weer terug te keren via Bretagne, Bretagne met zijn prachtige kust konden we gewoon niet links laten liggen, we wilden het oorlogsmuseum en de 360° cinema nog bezoeken, dat was trouwens heel interessant! Weer veel te vlug voorbij onze vakantie...
De eerste week van juli 2009 waren we weer te gast in Easterwood. Het gastenverblijf waar 8 honden gelukkig heel welkom zijn. Net zoals twee jaar geleden boekten we hetzelfde gezellige huisje in dit hondenparadijs. Samen met mijn ouders, hun twee shelties (Ebby en Tarra), Noëlla en haar drie honden (Luna, Laïka en Wookie) genoten we van het wandelen, winkelen en samen zijn.
Wat een prachtige omgeving om te wandelen en leuke kleine dorpjes om in rond te kuieren. Drenthe heeft voor ons iets speciaals toch wel... Onze 8 honden hadden weer de tijd van hun leven! Rennen, zwemmen, spelen, wandelen, snuffelen... voor hen de mooiste tijd van het jaar denk ik. Je ziet ze genieten van elk moment daar.
Het was weer veel te snel voorbij! We hopen dit nog lang te kunnen doen!

23 december 2008: Er even tussenuit met de hondjes naar Wissant. Iets over de grens, net voorbij Calais in Frankrijk, ligt Wissant. Een klein kuststadje. Het ligt tussen de twee rotskapen nl. Cap Griz-Nez en Cap-Blanc Nez, gekend door hun hoge rotskliffen. Cap-Blanc Nez hebben we bezocht en het panoramisch uitzicht was adembenemend. De kustlijn is er prachtig en ligt vol oude bunkers. Bij helder weer kan je de Engelse krijtrotsen zien, het weer die dag was zalig, helemaal niet koud, bijna windstil, maar een beetje te mistig om Engeland te zien. Een hele dag hebben we gewandeld op het bijna verlaten strand, in het rustige, pittoreske stadje iets gegeten en dan een laatste stop om nog even te genieten op de Cap Blanc-Nez. Deze uitstap was prachtig, Wissant is zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Weer mooie foto's gemaakt, geniet maar mee...

Een heerlijk weekendje Ardennen op 6 en 7 december 2008 in de bed & breakfast Domaineduchaine in Devantave. Een klein dorpje dichtbij La Roche. Voor een vriendin van mij organiseerde ik een verrassingsweekend voor haar verjaardag. Onze honden hebben echt genoten van het wandelen en van het gastenhuis. Ze mochten lekker op bed slapen en het was er heel gezellig voor mens en hond! De andere gasten waren leuke mensen met nog eens 5 honden! 4 gasten en 10 honden maakten dit weekend echt geslaagd. 's Avonds zalig bij het haardvuur vertoeven met een flesje wijn... Mooie wandelingen gemaakt in La Roche en Weris, het weer zat ons ook mee, geen regen en zacht weer. Hier en daar nog wat sneeuw in de prachtige bossen. Het is een mooie omgeving die zeker een bezoekje waard is. Het weekend was natuurlijk veel te snel voorbij...

In augustus 2007 kreeg ik de kans om met de mobilhome mee te reizen naar Zwitserland. In Burgdorf werd dit jaar het 100 jarig bestaan van de Zwitsere Berner Sennenclub georganiseerd. Een clubshow die twee dagen duurde met meer dan 800 Berners die ingeschreven waren. Ik maakte er samen met Jeroen en het gezin van zijn zus een reisje van. Romy en Faye mochten mee, samen met 4 Berners van Jeroen. Na de clubshow in Burgdorf zijn we verder getrokken naar Wallis. Het dorpje Grimentz was heel charmant. Met de kabellift vanuit het dorpje naar boven en dan drie uur klimmen naar lac de Moiry. De uitzichten waren prachtig en de honden hebben zo genoten. We bezochten ook nog Zermatt om de Matterhorn te zien. Enkel te bereiken met de trein. Wat een belevenis, eerst de kabellift dan die trein. Het werd een reis die me altijd zal bijblijven vooral omdat het voor mij de eerste keer was dat ik in de bergen kon vertoeven. Bedankt Jeroen, Saskia, Peter, Ella, Senne en Arne voor de gezellige tijd!

Zuid-Oost Friesland, juli 2007. Easterwood is een gastenverblijf dat garant staat voor een hondvriendelijke geslaagde vakantie. En dat was het ook !!! Met 8 honden heerlijk wandelen in het Drents-Friese wold, genieten van het prachtige privédomein met vijver. De gastvrijheid die we daar ondervonden vind je niet gauw meer. Met Noëlla en mijn ouders en alle hondjes (Tarra, Ebby, Laïka, Wookie, Luna, Senna, Romy en Faye) beleefden we een onvergetelijke week. We bezochten Westerbork, Giethoorn, Appelscha... Allemaal even mooi. Wat nog mooier was, was dat onze honden echt allemaal dikke vrienden waren. Dit doen we zeker nog een paar keer over, geen twijfel mogelijk. Het is echt een aanrader voor wie een onvergetelijke 'hondenvakantie' wil. Waar voelt een mens zich nog welkom met 8 honden ??? In Easterwood wel hoor !!!!!

16 februari 2007 zijn we vertrokken met de Mobilhome naar Denemarken. Wat een mooi land ! In Jutland (Christiansfeld) stond er eerst een show op het programma, daarna in Odense nog een show waar Jeroen met zijn Berner Sennen Esra een eerste plaats behaalde en Drago von Gipfelfeuer een 4de plaats uitmuntend. Wat een prestatie. We zijn in Sealand ook nog twee nestjes gaan bekijken met berner puppy's waarvan Drago de vader was. Het was zo leuk om bij Ina Olsen ontvangen te worden, we hebben genoten. Daarna op aanraden van Ina het eiland Mon bezocht met zijn krijtrotsen. Die 500 trappen naar beneden en dan weer naar boven zal ik niet snel vergeten ! Denemarken is echt een prachtig land, de natuur is er overweldigend, ik hoop ooit nog eens in de zomerperiode daar terug te keren. Vooral ons verblijf in Martofte (Funen) zal ik niet snel vergeten. Dan met de ferry van Rodbyhavn naar Puttgarden en weer naar huis.... Veel te snel voorbij...

terug